Core Protein Delite – smaktest

Proteinpulver har ju länge varit stapelvara i skafferiet och det kommer ju hela tiden nya smaker och nya sorter att testa. Nu finns det dessutom en mängd andra proteinprodukter på marknaden, alltifrån bars till färdiga proteindrycker och snacks.

Det finns dock inte mycket som slår en god proteinshake om man frågar mig. Det är kanske världens snabbaste mellanmål och dessutom är det perfekt när man snabbt vill få i sig protein efter ett svettigt träningspass. Många proteinshakes kan dock bli ganska rinniga och smaken kanske inte heller alltid är den bästa. Spännande och innovativa smaker i all ära, men inte om det smakar onaturligt och syntetiskt. Men om man som jag inte vill tumma på vare sig smak eller konsistens kan det bli lite svårt att hitta rätt proteinpulver. Till min, och förhoppningsvis även er, stora glädje tror jag dock att lösningen är funnen, nämligen Core Protein Delite.

Core Protein Delite
Det ser ut som att det är samma shake i båda glasen, men det är det inte. Coconut Bounty är i det vänstra glaset och Chocolate Banana Split är i det högra.

Vad är Core Protein Delite?

Delite-proteinet är ett vassleprotein där man satsat allt på smaken utan att ge avkall på kvaliteten. Proteinet finns i många olika smaker och det var inte helt lätt att välja två att testa. Eller vad sägs om smaker som Apple Pie, Double Chocolate, Real Toffee, Mango Yoghurt, Nutty Chocolate, Chocolate Banana Split och Coconut Bounty? Det finns ännu fler smaker än så, så ni förstår nog att det var svårt att välja. Hur som helst så valde jag att prova Coconut Bounty och Chocolate Banana Split.

Efter ett långt och svettigt löparpass tyckte jag det var perfekt för ett smaktest. Jag blandade båda med vatten och jag har aldrig varit med om en så krämig proteinshake. Kan bara tänka mig hur det blir om man blandar med mjölk. Konsistensen var ungefär som en klassisk milkshake och smaken var verkligen så god som utlovat. Det var inte lätt att välja vilken smak som var bäst.

core protein delite smaktest

Vilken smak var bäst?

Coconut Bounty: smakar precis som om man skulle smält ner godiset Bounty till flytande form. Ni vet, den där chokladbiten som är ungefär som riven kokos täckt av choklad. När jag var liten var det mitt favoritgodis och att få dricka något nyttigt som smakar just som Bounty – jag var i himmelriket.

Chocolate Banana Split: även denna smakar ungefär som flytande godis. Denna är ungefär som de där långa banana split-godisbitarna med gult papper, om ni kommer ihåg? Här har man bara blandat den smaken med choklad.

Båda smakerna var fantastiskt goda och det var inte lätt att välja en vinnare. Eftersom jag sedan barnsben har en svaghet för Bounty måste jag ändå säga att den var min favorit. Vilken smak man tycker bäst om beror nog mest på vilket godis man föredrog när man var liten. Båda smakerna var lika krämiga, hade lagom sötma och alltså är det nog bara ens smakpreferenser som avgör vilken av alla smaker man faller för.  Jag är i alla fall väldigt nöjd med att äntligen ha hittat ett så gott proteinpulver!

/Protein.nu

Lämna en kommentar