Biffprotein

Om du vill ha ett säkert kort när det kommer till protein ska du kolla in biffprotein. Det är känt sedan länge att nötkött innehåller stora mängder protein. Biffprotein i pulverform har nyligen kommit ut på marknaden. Det kan verka konstigt att det har dröjt så länge. Kunskapen kring hur man ska gå tillväga för att isolera proteinet och framställa det i pulverform har nämligen funnits ett bra tag. Det är dessutom ett av de absolut bästa proteinerna som finns enligt många, inte minst för att det är så rikt på aminosyror. Anledningen till att det först nu är möjligt att köpa i de vanliga kosttillskottsbutikerna är helt enkelt för att det blivit ekonomiskt gångbart att ta fram proteinpulver från nötkött. Det beror i sin tur på att biff som råvara blivit billigare för producenterna att köpa in – en glädjande nyhet för alla träningsfantaster runt om i landet.
100% biffprotein

100% Beef Protein

beef protein

Beef Protein

Utmärkt vid muskelbygge

Att sköta sin återhämtning är väldigt viktigt för att kunna nå resultat inom en idrott och det gäller speciellt när det kommer till styrketräning. Biffprotein passar perfekt för de som håller på med muskelbygge av olika slag. Det är nämligen lätt för kroppen att ta upp den näring som biffproteinet ger. Det betyder att din kropp får vad den behöver efter ett hårt träningspass. När musklerna bryts ned vid ansträngning behöver de näring, främst i form av protein för att återuppbyggas så effektivt som möjligt. Med andra ord får du bättre resultat med rätt sorts proteintillskott.

För den som tränar regelbundet så är det väldigt bra med en proteinprodukt som:

  • Får plats i väskan
  • Ger maximalt med kraft och stöd
  • Inte leder till problem med tung mage
  • Inte kräver tandtråd eller tandpetare för att få bort köttbitar mellan tänderna
  • Är lätt att tillreda precis var som helst och när som helst
Vid styrketräning är det också viktigt att få i sig stora mängder kreatin. Det är en av biffproteinets allra största fördelar. Proteinet har nämligen en väldigt hög kreatinkoncentration. Laktosintolerans är vanligt och det är många som får problem med magen när de tar vassleprotein. Om du är en av dem som får orolig mage från protein från mjölkprodukter men ändå vill ha ett av de mest högkvalitativa proteiner som finns på marknaden kan biffprotein vara något för dig.

Biffprotein tillhör den absoluta toppen när det gäller aminosyraprofilen – den har nämligen en fullvärdig sådan. Det innebär att du med största sannolikhet kommer få i dig alla aminosyror du behöver utan att använda dig av tillskott utöver proteinet.

Tack vare biffproteinets alla nyttiga egenskaper är det även passande för dig som inte håller på med styrketräning. Om du försöker gå ned i vikt kan det vara ett bra sätt att få i dig protein utan stora mängder kolhydrater. Om du vill deffa och behålla musklerna är det viktigt att ge kroppen protein (tillsammans med åtminstone måttlig styrketräning) för att behålla muskelmassan.

Rätt proteinpulver

Hur ska man då välja rätt, för det finns ju lite olika proteinpulver? Här är några tips för dig som vill komma fram till det bästa pulvret för din träning och diet:

  • Vill du bara ha proteinet eller mer? Det finns pulver som fungerar som så kallade mass gainers och då ingår det både kolhydrater och fett vid sidan om proteinet. Var noga med att kontrollera vad pulvret ger och om det är det här som du är ute efter.
  • Lär dig mer om det pulver som du tycker verkar bra. Nyare produkter kanske inte har lika många recensioner som lite äldre märken och då är det förstås en fördel med ett äldre märke där det finns så mycket information att ta del av. Sedan så är det ju givetvis så att ett märke som blir gammalt i branschen antagligen erbjuder den kvalitet som folk är ute efter.
  • Ett annat hett tips är att proteinpulver med färre ingredienser ofta håller en högre kvalitet. Om du inte kan läsa innehållsförteckningen så kan det vara läge att se på en annan produkt som tycks ha en enklare struktur.
  • Ta dig tid till att undersöka olika biffprotein. Gå inte på det som verkar vara i ropet nu utan på det som faktiskt kommer att passa dig, din träning och de mål som du har vad gäller viktnedgång och muskelbygge.

1 tanke på “Biffprotein”

Kommentarer är stängda.